Ciekawa i aromatyczna zupa pełna warzyw. Pożywna  i smaczna, a w dodatku szybka do przygotowania.

Składniki:

  • 3 szklanki wywaru warzywnego
  • 2 duże ziemniaki
  • 2-3 marchewki
  • duża cebula (pominęłam)
  • brokuł podzielony na różyczki
  • 3-4 łodygi selera naciowego - pokrojone w plasterki
  • 1-2 łyżeczki curry
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 150 g mrożonego groszku
  • 200 g gęstej śmietany
  • serek topiony śmietankowy (100 g)
  • sól
  • pieprz

Wykonanie:

Do rondla wlewamy wywar, dodajemy obrane i pokrojone w kostkę warzywa, seler i curry. Gotujemy, aż warzywa będą miękkie. Dodajemy osączoną kukurydzę i groszek, gotujemy jeszcze 10 minut. Dodajemy śmietanę, pokrojony serek topiony, podgrzewamy, nie gotując, aż serek się stopi. Podajemy z pieczywem lub bez, wg uznania. Smacznego :)

Źródło

Odwiedza nas 181 gości oraz 0 użytkowników.

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)