Zupka pełna warzyw, z dużą ilością kalafiora, którego uwielbiam :) Szybka i smaczna.

Składniki:

  • 4 ziemniaki
  • 1 duża marchew
  • 1 pietruszka – korzeń
  • kawałek pora lub cebuli
  • kawałek selera
  • sól/ pieprz
  • ½ kalafiora
  • koperek
  • vegeta - opcjonalnie do smaku

Wykonanie:

Wszystkie warzywa myjemy, te które trzeba obieramy. Gotujemy wywar z włoszczyzny - pietruszkę, selera i pora w całości, marchewkę kroimy w plasterki. W wywarze gotujemy ziemniaki pokrojone w kostkę i dodajemy kalafiora. Doprawiamy solą i pieprzem, wrzucamy pokrojony koperek. Można doprawić vegetą. Jeżeli lubicie zabieloną zupę można dodać śmietany lub mąki, ja wolę wersję rosołkową ;) Smacznego:)

Źródło: Eksperyment własny :)

Odwiedza nas 111 gości oraz 0 użytkowników.

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)