Rozgrzewająca zupa z kiszoną kapustą, ziemniakami, brokułami i zieloną fasolką. Pożywna i naprawdę smaczna:) W taką pogodę najlepsze są zupy:)

Składniki:

  • 4 ziemniaki, pokrojone w kostkę
  • 225 g zielonej fasolki, pokrojonej na 2,5 cm kawałki
  • 1200 ml bulionu warzywnego
  • 2 łyżki mąki
  • 115 g kwaśnej śmietany
  • 180 g kiszonej kapusty wraz z sokiem
  • 1 łyżka posiekanego świeżego koperku
  • 1 szczypta soli i pieprzu do smaku
  • ½ dużego brokułu
  • ziele angielskie, liść laurowy

Wykonanie:

Zagotowujemy bulion, dodajemy ziele angielsie, lisc laurowy, ziemniaki i zieloną fasolkę i gotujemy, aż fasola lekko zmięknie Doprowadzamy do wrzenia na dużym ogniu, a następnie zmniejszamy ogień, dodajemy brokuły, przykrywamy i gotujemy, aż ziemniaki i brokuły zmiękną. Do kwaśnej śmietany dodajemy mąkę, a następnie dodajemy tę mieszaninę, po łyżeczce na raz do gotującej zupy. Dodajemy kapustę kiszoną i koperek, a następnie przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy na wolnym ogniu, aż kapustka lekko zmięknie.  Smacznego:)

Źródło: Eksperyment własny.

Odwiedza nas 93 gości oraz 0 użytkowników.

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)