- Szczegóły
- Magdalena
- Kategoria: Ciasto francuskie
- Odsłony: 2639
Najprostsze ciasteczka wykonane z francuskiego ciasta. Są proste i pyszne. Jak chodzi za mną coś słodkiego, a czasu brak na wypieki wtedy sięgam po ciasto francuskie:) Staram się mieć je zawsze w zamrażalniku. Tak na czarną godzinę;)

Składniki:
- płaty ciasta francuskiego
- rozmącone żółtko
- gruby cukier

Wykonanie:
Z płatów ciasta wycinamy radełkiem dowolne kształty, poduszeczki, trójkąciki itp. Brzegi smarujemy rozmąconym żółtkiem i posypujemy grubym cukrem. Pieczemy około 13 - 15 minut w temperaturze 200°C. Krótka chwila, a już mamy pełne miseczki kruchych ciasteczek:) Smacznego:)
P.S. Kilka zrobiłam z czekoladą;)
Strona 2 z 2
- start
- Poprzedni artykuł
- 1
- 2
- Następny artykuł
- koniec
