Francuskie rogaliki z budyniem
Znów naszło mnie na coś słodkiego, zatem znów coś francuskiego;) Tym razem zrobiłam rogaliki z budyniem
Składniki:
- 1 arkusz ciasta francuskiego 275g
- 1 opakowanie budyniu o ulubionym smaku (można też samemu zrobić, u mnie to zależy od ilości czasu)
Wykonanie:
Ugotować budyń wg instrukcji lub zrobić własny:) Z ciasta wycinamy radełkiem trójkąty. Na szerszym brzegu kładziemy łyżeczkę nadzienia budyniowego i zawijamy rogalik. Można posmarować żółtkiem i posypać cukrem. Pieczemy około 13 - 15 minut w temperaturze 200°C. Smacznego:)
Źródło: Własny eksperyment;)
- Szczegóły
- Kategoria: Ciasto francuskie
- Opublikowano: sobota, 03 grudzień 2011 01:07
- Magdalena
- Odsłony: 3428
