Gościmy

Odwiedza nas 233 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

Ciasteczka budyniowe

Pyszne zwłaszcza na ciepło, kiedy są mięciutkie i najbardziej wyczuwalny jest smak budyniu :) Kruche ciasteczka, idealne do filiżanki kawy, herbaty lub kubka  kakao:) A i najważniejsze, bardzo szybkie w wykonaniu:)

Składniki:

  • 220 g mąki pszennej
  • 120 g miękkiego masła
  • 100 g cukru ( ja dałam troszkę mniej)
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru
  • 2 żółtka
  • 2 łyżki mleka

Wykonanie:

Wszystkie składniki wymieszać i zagnieść ciasto. Formować dowolne ciasteczka. Piec w 180 stopniach koło 12 minut (to zależy od piekarnika, u mnie było krócej). Prawda, że szybko?:) Smacznego:)


Źródło

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
// FB
facebook