Artykuły
Sos jogurtowo-musztardowy
Prosty i bardzo szybki sos, który można wykorzystać do różnego rodzaju placuszków, ale równie dobrze może posłużyć jako dip do warzyw czy innych przekąsek.
Składniki:
- 2-3 łyżki jogurtu naturalnego (najlepiej gęstego)
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżeczki musztardy
- pieprz sól
Wykonanie:
Jogurt, majonez i musztardę dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jeżeli preferujecie bardziej wyrazisty smak, można dodać więcej musztardy. Podajemy jako dodatek do mięs lub warzywnych placuszków. U mnie tym razem z zawijasami z kapusty. Smacznego :)

Źródło: Eksperyment własny :)
- Szczegóły
- Kategoria: Dipy / Sosy / Marynaty
- Opublikowano: środa, 30 kwiecień 2014 20:26
- Magdalena
- Odsłony: 3203
