Artykuły

Prosta salsa pomidorowa z miętą

Bardzo prosty dodatek np. do placuszków z cukinii, albo podana na podpieczonej świeżej bagietce:) Pychota:)

Składniki:

Wykonanie:

Pomidora sparzamy, zdejmujemy skórkę i kroimy w kostkę, bez pestek. Wtedy jest mniej wodniste, a gniazdo z pestkami, możemy wykorzystać do sosu pomidorowego czy innej sałatki. Jeżeli nie przeszkadza Wam taka bardziej wodnista salsa, można skroić pomidory z pestkamiJ Do pomidorów dodajemy oliwę, ocet, posiekaną miętę i doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Salsa jest gotowa do podania. Smacznego:)

Źródło: Program telewizyjny „Rewolucja na talerzu”

Kategoria: Dipy / Sosy / Marynaty
Opublikowano: wtorek, 14 sierpień 2012 20:46
Magdalena
Odsłony: 3347