Artykuły
Prosta salsa pomidorowa z miętą
Bardzo prosty dodatek np. do placuszków z cukinii, albo podana na podpieczonej świeżej bagietce:) Pychota:)

Składniki:
- 1 pomidor
- 1 łyżeczka oliwy
- ½ łyżeczki octu balsamicznego
- kilka listków świeżej mięty
- sól/pieprz
Wykonanie:
Pomidora sparzamy, zdejmujemy skórkę i kroimy w kostkę, bez pestek. Wtedy jest mniej wodniste, a gniazdo z pestkami, możemy wykorzystać do sosu pomidorowego czy innej sałatki. Jeżeli nie przeszkadza Wam taka bardziej wodnista salsa, można skroić pomidory z pestkamiJ Do pomidorów dodajemy oliwę, ocet, posiekaną miętę i doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Salsa jest gotowa do podania. Smacznego:)

Źródło: Program telewizyjny „Rewolucja na talerzu”
- Szczegóły
- Kategoria: Dipy / Sosy / Marynaty
- Opublikowano: wtorek, 14 sierpień 2012 20:46
- Magdalena
- Odsłony: 3346
