Gościmy

Odwiedza nas 153 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

Artykuły

Pierożki z serem wędzonym i suszonymi pomidorami

Szybka przekąska z ciasta francuskiego. Pierożki z nadzieniem serowym i suszonymi pomidorami. W oryginale były z oscypkiem, ale nie zawsze mam dostęp, dlatego zazwyczaj robię  z serem wędzonym np. roladą ustrzycką. Można podawać z dipami. Smakują i na ciepło i na zimno.

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • Oscypek lub ser wędzony (ja kroję serek wędzony w kostkę i wkładam kilka do pierożka)
  • suszone pomidory (pokrojone w kosteczkę)
  • 1 rozbełtane jajko
  • 2 łyżki ziaren sezamu

Wykonanie:

Ciasto tniemy na równe kwadraty. Wielkość pierożków zależy od Was. Ja lubię takie miniaturowe przekąski, więc kwadraty nie są jakieś duże 3-4cm. Na środek każdego układamy oscypka/ sera i pomidora - ilość zależy od wielkości pierożka. Brzegi ciasta smarujemy od wewnątrz jajkiem i dokładnie sklejamy. Każdy pierożek smarujemy z wierzchu jajkiem i posypujemy ziarnami sezamu. Pieczemy do zrumienienia w temp. ok 200 stopni C. Smacznego:)

Źródło

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
// FB
facebook