Artykuły
Jajka faszerowane oscypkiem
Pewnie już się zastanawiacie, co położyć na Wielkanocnym stole, oczywiście nie może zabraknąć jajek, najlepiej nadziewanych Jeśli tak jak ja jesteście fanami oscypków, to ten farsz przypadnie Wam do gustu :) Proste i smaczne, ja farsz zmiksowałam na gładką pastę :) Zrobiłam z połowy porcji.

Składniki:
- 7 jajek ugotowanych na twardo
- mały pęczek natki pietruszki
- 1/3 czerwonej świeżej papryki
- 2 garści tartego oscypka
- garść łuskanych orzechów włoskich
- 2 łyżki majonezu
- kopiasta łyżeczka tartego chrzanu
- sól, pieprz do smaku
Wykonanie:
Jajka obieramy, kroimy na pół. Żółtka wkładamy do miski. Dodajemy do nich posiekaną paprykę i pietruszkę, majonez, ser oraz chrzan. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Przyprawiamy solą (ostrożnie, oscypki są słone :) ) i pieprzem. Ja zbendowałam na gładką masę.
Masę przekładamy do rękawa cukierniczego i napełniamy nią połówki jajek. Dekorujemy posiekanymi orzechami, natką pietruszki. U mnie rzeżucha :) Smacznego :)

- Szczegóły
- Kategoria: Przekąski
- Opublikowano: niedziela, 29 marzec 2015 22:07
- Magdalena
- Odsłony: 3016

