Gościmy

Odwiedza nas 48 gości oraz 0 użytkowników.

Od Autora

Bardzo dziękuję za wszystkie pozostawione komentarze:) Będzie mi bardzo miło, jeśli będziecie dzielić się Waszymi uwagami i opiniami o wypróbowanych przepisach:)

Artykuły

Puree z dyni

Co roku mrożę dynię na zimowe zapasy :) Tym razem postanowiłam ją przechować w innej wersji. Dużo szybciej można ją później wykorzystać :) Wyszło mi kilka słoiczków, myślę, że wystarczy :)

Składniki:

  • 2,5 kg wydrążonej dyni
  • 1,5 szkanki wody

Wykonanie:

Wydrążony miąższ (oczywiście bez pestek) kroimy na mniejsze kawałki. Wrzucamy do garnka, podlewamy wodą. Doprowadzamy  do wrzenia. Gotujemy na małym ogniu, aż dynia będzie się rozpadać. Miksujemy blenderem i gorące przekładamy do przygotowanych wcześniej słoików. Zakręcamy i odwracamy do góry dnem. Tak przygotowane dyniowe puree możemy wykorzystać zarówno do słodkich wypieków jak i innych dań.

 

Źródło

Prawa Autorskie i informacje o cookies

Prawa autorskie zastrzeżone. Wszystkie zdjęcia są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie i umieszczanie na innych stronach internetowych lub w publikacjach drukowanych.

Strona wykorzystuje ciasteczka w celu analizy możliwości optymalizacji jej dostępności. NIE są zbierane dane w celach marketingowych, jak również nie śledzimy naszych gości. Jeśli nie zgadzasz się na ewentualne ciasteczka to możesz wyłączyć ich obsługę w przeglądarce lub opuść tę stronę (pozostanie na niej będzie traktowane jako wyrażenie zgody na wykorzystywanie mechanizmu ciasteczek)

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
// FB
facebook