Artykuły
Sałatka z kapusty pekińskiej z rzeżuchą
Szybka i lekka sałatka, najlepsza na ciepłe dni, jako lekki posiłek lub dodatek do lekkiego obiadku:) Delikatnie zmodyfikowałam:)

Składniki:
- ½ kapusty pekińskiej,
- 2 duże ogórki kiszone (nie miałam, pominęłam)
- 1 świeży ogórek
- ½ papryki czerwonej
- rzeżucha (½ szklanki kiełków)
- 1 ząbek czosnku
- ½ puszki kukurydzy
- sól, pieprz i oliwa

Wykonanie:
Kapustę szatkujemy, resztę składników kroimy, przyprawiamy, skrapiamy oliwą i na koniec posypujemy rzeżuchą. Proste, szybkie i smaczne. Smacznego:)

- Szczegóły
- Kategoria: Sałatki
- Opublikowano: wtorek, 08 maj 2012 21:10
- Magdalena
- Odsłony: 2916
