Propozycja dla tych, którzy od Nowego Roku postanowili przejść na dietę, ale ciężko im zrezygnować ze słodkości ;) Ciasteczka są pożywne, na pewno lżejsze niż kruche maślane :) Dla mnie najsmaczniejsze były świeżo po upieczeniu, były puszyste i mięciutkie, na drugi dzień były już bardziej zbite i zapychające :) Myślę, że można część mąki zastąpić żytnią lub razową, by były jeszcze zdrowsze;) Na pewno są bardzo szybkie do przygotowania i bardzo proste :) A czy Wam będą smakować? Kwestia gustu ;)
Składniki:
Wykonanie:
Mieszamy płatki, mąkę, otręby, rodzynki i proszek do pieczenia oraz cynamon. Jajko mieszamy z sokiem jabłkowym i olejem. Wlewamy do suchych produktów i mieszamy. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, formujemy łyżką nieduże placuszki. Pieczemy w temp. 200st. ok. 10min, nie dłużej. Najlepsze świeżo po upieczeniu. Smacznego :)
Źródło