Czekoladowy chlebek bananowy

Ciasto bananowe, takie lekko wilgotne. Smaczne i proste do przygotowania :) Przez udział mąki pełnoziarnistej, jest zbite i jak dla mnie zapychające, ale może o to chodzi, żeby nie zjeść za dużo;) 

Składniki:

Wykonanie:

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni.  Przygotowujemy keksówkę o długości 23 cm (można wyłożyć papierem do pieczenia). Orzechy prażymy na patelni, a następnie siekamy. Banany rozgniatamy widelcem na papkę.  Dodajemy jajko, jogurt, olej i ekstrakt.  Dodajemy sypkie składniki i mieszamy.  Na koniec dodajemy posiekane orzechy i ponownie mieszamy.  Ciasta nie trzeba wyrabiać robotem. Mieszamy łyżką/ widelcem, aż do połączenia składników.  Przekładamy masę do przygotowanej formy i pieczemy 55 - 65 minut, aż do suchego patyczka.  Studzimy na kratce przed podaniem. Smacznego :)

Źródło

Kategoria: Zdrowsze i lżejsze słodkości
Opublikowano: sobota, 18 październik 2014 14:50
Magdalena
Odsłony: 3089