Ciasto bananowe, takie lekko wilgotne. Smaczne i proste do przygotowania :) Przez udział mąki pełnoziarnistej, jest zbite i jak dla mnie zapychające, ale może o to chodzi, żeby nie zjeść za dużo;)
Składniki:
Wykonanie:
Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Przygotowujemy keksówkę o długości 23 cm (można wyłożyć papierem do pieczenia). Orzechy prażymy na patelni, a następnie siekamy. Banany rozgniatamy widelcem na papkę. Dodajemy jajko, jogurt, olej i ekstrakt. Dodajemy sypkie składniki i mieszamy. Na koniec dodajemy posiekane orzechy i ponownie mieszamy. Ciasta nie trzeba wyrabiać robotem. Mieszamy łyżką/ widelcem, aż do połączenia składników. Przekładamy masę do przygotowanej formy i pieczemy 55 - 65 minut, aż do suchego patyczka. Studzimy na kratce przed podaniem. Smacznego :)

