Domowe batoniki musli. Bardzo smaczne, trzeba przechowywać w lodówce, bo po wyjęciu bardzo szybko miękną. Bardzo pożywne, pełne ziaren, i zdrowych płatków. Idealne na drugie śniadanko do pracy:)
Składniki:
Wykonanie:
Płatki, otręby i wszystkie bakalie wrzucamy na patelnię i prażymy na złoty kolor około 5 minut. Masło z miodem i cukrem zagotowujemy w garnuszku, aż wszystkie składniki się połączą. Na chwilę odstawiamy i zalewamy mieszankę płatków z ziarnami zdjętą z ognia. Wszytko bardzo dokładnie mieszamy. Całość wyrzucamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę lub półmisek żaroodporny i po przykryciu dość mocno dociskamy czymś ciężkim i płaskim:) Wstawiamy do lodówki. Gdy całkiem ostygnie kroimy na kawałki. Przechowujemy w lodówce. Smacznego:)

