Nie miałam nutelli, więc zrobiłam z dżemem truskawkowym, ale i tak były pyszne, fajnie puszyste z chrupiącą skorupką cukrowo-korzenną.

Składniki:
Cukrowa skorupka:
Wykonanie:
Wszystkie składniki muffinek (oprócz Nutelli) umieszczamy w misie i miksujemy. Puree z dyni można przygotować na dwa sposoby. Albo upiec dynię w piekarniku i następnie zmiksować ją na gładką pulpę albo ugotować na parze i również zmiksować. Ja miałam mrożoną, więc ugotowałam na parze, nawet nie musiałam miksować, bo puree łatwo się zrobiło:)
Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Na dno każdej papilotki dajemy łyżkę ciasta, na nie łyżeczkę Nutelli (u mnie dżem) i ponownie łyżkę ciasta. Papilotka powinna być wypełniona ciastem do 3/4 wysokości.
Formę wstawiamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i pieczemy około 20-25 minut - do czasu, aż wierzch się zarumieni.
Po wyjęciu z piekarnika muffinki studzimy około 10 minut, a następnie wierzch każdej z nich zamaczamy w roztopionym maśle, a następnie w cukrze wymieszanym z przyprawami. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Smacznego :)

