Delikatne babeczki migdałowe z truskawkami

Puszyste i leciutkie babeczki na białkach, takie biszkoptowe o migdałowym aromacie  i do tego jeszcze truskawki:) Pyszne i delikatne:)

Składniki na 12 babeczek:

Wykonanie:

Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.

Białka umieszczamy w misie miksera i ubijamy na delikatną, nie sztywną (!) pianę. Cukier puder i mąkę przesiewamy. Dodajemy do ubitych białek i mieszamy szpatułką. Wlewamy masło, ekstrakt z migdałów i mieszamy do połączenia się składników.

Foremkę do 12 babeczek (ja piekłam w formie na muffinki) smarujemy masłem, oprószamy mąką. Ciasto przekładamy do foremek, nakładając do pełna. W sam środek wkładamy po jednej truskawce. Oprószamy płatkami migdałów. Pieczemy w temperaturze 170ºC przez około 20 - 25 minut lub do tzw. suchego patyczka. Wyjmujemy, studzimy na kratce i oprószamy cukrem pudrem. Smacznego :)

Źródło

Kategoria: Muffinki i Babeczki
Opublikowano: wtorek, 11 czerwiec 2013 20:56
Magdalena
Odsłony: 3113