Muffinki z budyniem i malinami

Pyszne muffinki z nadzieniem budyniowym i malinami. Słodycz budyniu równoważy kwaskowatość malin, ja użyłam mrożonych.

Składniki (na 12 sztuk):

Wykonanie:

Przygotowujemy budyń. 50 ml mleka mieszamy z połową opakowania budyniu i cukrem. Pozostałe mleko podgrzewamy, kiedy zacznie się gotować wlewamy mleko z budyniem i gotujemy mieszając do zgęstnienia. Odstawiamy do ostygnięcia. Mąkę mieszamy z kakao, sodą, proszkiem do pieczenia i cukrem. Ostudzone masło mieszamy z jajkiem i mlekiem. Mokre składniki wlewamy do suchych, mieszamy łyżką do połączenia składników. Do każdej papilotki wlewamy łyżeczkę masy. Na środku kładziemy łyżeczkę budyniu i po 2 maliny. Zalewamy pozostałym ciastem (na 3/4 wysokości foremki). Na wierzchu posypujemy babeczki czekoladowymi groszkami. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20-25 minut. Smacznego:)

Źródło

Kategoria: Muffinki i Babeczki
Opublikowano: środa, 08 maj 2013 18:41
Magdalena
Odsłony: 2291