Kokosowo-waniliowe muffinki z borówką i migdałową kruszonką

Pyszne muffinki z borówkami i migdałową kruszonką, właściwie mimo sporej ilości migdałów kruszonka nie jest mocno migdałowa, ale całość bardzo fajnie się komponuje:)

Składniki:

(na 12 sztuk)

Migdałowa kruszonka:

(wszystkie składniki kruszonki wyrabiamy między palcami)

Wykonanie:

Mąkę łączymy z proszkiem, sodą, wiórkami i cukrem. Jajko roztrzepujemy z mlekiem i olejem. Mokre składniki wlewamy do suchych i mieszamy łyżką do połączenia się ich. Dodajemy borówki i delikatnie mieszamy. Masę przelewamy do papilotek (na 2/3 wysokości), na wierzchu posypujemy każdą babeczkę kruszonką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 20-25 minut. Smacznego:)

Źródło

 

Kategoria: Muffinki i Babeczki
Opublikowano: wtorek, 19 luty 2013 18:35
Magdalena
Odsłony: 2566