Muffinki pomarańczowe z białą czekoladą

Bardzo mięciutkie muffinki, o pomarańczowym aromacie:)

Składniki:

(na około 10-12 sztuk)

Wykonanie:

W jednym naczyniu mieszamy składniki suche: mąkę pszenną, otręby, cukier, proszek do pieczenia. W drugim naczyniu mieszamy składniki mokre: roztrzepane jajko, sok, skórkę, maślankę, masło, dżem. Łączymy zawartość obu naczyń, mieszamy dodając pod koniec białą czekoladę.

Formę do muffinek wykładamy papilotkami. Nakładamy ciasto, do 3/4 wysokości papilotki. Pieczemy w temperaturze 190ºC przez około 25 minut do tzw. suchego patyczka. Wyjmujemy i studzimy na kratce. Miałam problem z wyjęciem z papilotek, to chyba brak tego dżemu:) Smacznego :)

Źródło

Kategoria: Muffinki i Babeczki
Opublikowano: wtorek, 29 maj 2012 21:10
Magdalena
Odsłony: 2283