Kolejna propozycja na muffinki :) Tym razem malinowo-czekoladowa :) Teraz malin świeżych brak, więc wykorzystałam jeszcze mrożone:) Muffinki są pyszne, delikatne, i ten wspaniały aromat malin w środku :) Pychota:)

Składniki na 12 - 14 sztuk:
Wykonanie
W jednym naczyniu mieszamy składniki suche: mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cukry. W drugim naczyniu mieszamy składniki mokre: roztrzepane jajka, śmietanę, olej. Łączymy zawartość naczyń, mieszając tylko do połączenia składników. Dodajemy maliny, groszki czekoladowe i znów mieszamy.
Formę do muffinek wykładamy papilotkami i nakładamy do nich ciasto do 3/4 wysokości. Pieczemy w temperaturze 190ºC przez około 25 minut (lub dłużej z malinami mrożonymi), do tzw. suchego patyczka. Smacznego :)
