Czyli pyszne czekoladowe babeczki z wiśniami:) Mięciutkie, wilgotne i szybkie do zrobienia:)

Składniki na 12-14 babeczek:
Polewa:
Wykonanie:
Roztapiamy masło, pod koniec roztapiania dodajemy połamaną czekoladę. Chwilę podgrzewamy, ściągamy z palnika i mieszamy do roztopienia. Dodajemy dżem, cukier, szczyptę soli i jajka. Mieszamy do dokładnego połączenia. Wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i znów mieszamy.
Przekładamy do formy do muffinek, wyłożonej uprzednio papilotkami, do 3/4 wysokości papierka. Pieczemy w temperaturze 180ºC przez około 25 minut. Przed wyjęciem z papierków należy ostudzić. Ja zostawiam w papilotach, wtedy nie wysychają, jeżeli nie zostaną zjedzone od razu:)
Polewa: w kąpieli wodnej rozpuszczamy gorzką czekoladę i kremówkę i mieszamy do gładkości. Polewamy po muffinkach. Ozdabiamy wiśniami lub inną ulubioną posypką :) Mi wyszło więcej niż dwanaście muffinek, bo wzięłam mniejsze papilotki;) Smacznego :)
