Miętowe muffiny z czekoladą

Lubię połączenie czekolady i mięty:)  Przedstawiam efekty mojego kolejnego eksperymentu z powyższymi składnikami:)

Składniki na 12 muffin:

Wykonanie:

W jednym naczyniu mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, sól. Dodajemy cukier i kawałeczki czekolady. W drugim naczyniu roztrzepujemy jajka, dodajemy mleko, olej, ekstrakt z mięty.

Następnie łączymy zawartość obu naczyń, mieszamy tylko do połączenia się składników. Foremkę na muffinki wykładamy papilotkami i napełniamy je ciastem.

Pieczemy w temperaturze 200ºC przez około 20 minut, do tzw. suchego patyczka. Wyjmujemy z formy po lekkim przestygnięciu.

Smacznego :)

Źródło

Kategoria: Muffinki i Babeczki
Opublikowano: sobota, 03 grudzień 2011 02:09
Magdalena
Odsłony: 2767