Muffinki czekoladowe z brzoskwinią

Szybkie muffinki z brzoskwiniami. Dzięki owocom są wilgotne i mięciutkie nawet na drugi dzień :) Jak to z muffinkami bywa, nie są czasochłonne, robi się je ekspresowo. Na szybki podwieczorek :)

Składniki suche:

Składniki mokre:

Dodatkowo:

Wykonanie:

Nagrzewamy piekarnik na 180 st C.

Mieszamy składniki suche w jednej misce, w drugiej składniki mokre. Następnie łączymy mokre z suchymi. Dodajemy brzoskwinie pokrojone w kostkę. Napełniamy foremki do 2/3 wysokości i posypujmy lekko wiórkami kokosowymi.  Wstawiamy do piekarnika na ok 18 minut i pieczemy do suchego patyczka. Wyciągamy i czekamy, aż ostygną w formie. Smacznego :)

 

Źródło

Kategoria: Muffinki i Babeczki
Opublikowano: poniedziałek, 29 maj 2017 22:28
Magdalena
Odsłony: 2338