Babeczki owsiane z rodzynkami

Proste, smaczne i zdrowe babeczki z dodatkiem płatków owsianych i mąki żytniej. Jak dla mnie najlepsze na ciepło, na drugi dzień muffinki z reguły są bardziej suche i zapychające.

Składniki:

Wykonanie:

Do dużej miski wsypujemy przesianą mąkę, płatki owsiane, sól, cukier, proszek do pieczenia i cynamon, po czym mieszamy wszystko dokładnie. Jajka miksujemy z mlekiem i olejem. Wlewamy miksturę do suchych składników, dodajemy rodzynki i mieszamy.

Wyłożoną papilotkami formę do babeczek napełniamy ciastem do ¾ wysokości. Pieczmy ok. 25 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 180st. C. Wyjmujemy i studzimy. Smacznego :)

 

Źródło: „Jeść zdrowo” Wydawnictwo Olesiejuk 

Kategoria: Muffinki i Babeczki
Opublikowano: środa, 18 listopad 2015 14:19
Magdalena
Odsłony: 2741