Francuskie ciasteczka z nutellą i truskawkami

Pyszne i bardzo szybkie ciasteczka z truskawkami. Wystarczy mieć w lodówce lub zamrażarce gotowe ciasto francuskie:)

Składniki:

Wykonanie:

Stolnicę oprószamy mąką. Wykładamy na nią ciasto francuskie (jeśli jest zamrożone - wcześniej rozmrażamy). Ciasto powinno dojść do temperatury pokojowej (wtedy nie kurczy się podczas pieczenia).

Z ciasta wycinamy duże serca, około 8 - 10 cm średnicy, foremką do ciastek. Można po prostu pokroić w kwadraty lub prostokąty. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia lub matą teflonową. Na środek każdego serca nakładamy pełną łyżeczkę nutelli i kilka plasterków truskawki.

Pieczemy w temperaturze 220ºC przez 15 - 17 minut do złotego koloru. Studzimy, oprószamy pudrem i podajemy. Smacznego :)

Źródło

Kategoria: Ciasto francuskie
Opublikowano: wtorek, 03 czerwiec 2014 19:14
Magdalena
Odsłony: 3213