Ciastka francuskie z cukrem

Najprostsze ciasteczka wykonane z francuskiego ciasta. Są proste i  pyszne. Jak chodzi za mną coś słodkiego, a czasu brak na wypieki wtedy sięgam po ciasto francuskie:) Staram się mieć je zawsze w zamrażalniku. Tak na czarną godzinę;)

Składniki:

Wykonanie:

Z płatów ciasta wycinamy radełkiem dowolne kształty, poduszeczki, trójkąciki itp. Brzegi smarujemy rozmąconym żółtkiem i posypujemy grubym cukrem. Pieczemy około 13 - 15 minut w temperaturze 200°C. Krótka chwila,  a już mamy pełne miseczki kruchych ciasteczek:) Smacznego:)

P.S. Kilka zrobiłam z czekoladą;)

Źródło

Kategoria: Ciasto francuskie
Opublikowano: piątek, 11 listopad 2011 22:06
Magdalena
Odsłony: 2641