Ciastka z masłem orzechowym i czekoladą

Pyszne ciasteczka z masłem orzechowym, oblane czekoladą i obtoczone krokantem. Proste i smaczne.

Składniki:

Dodatkowo:

Wykonanie:

W misce umieszczamy masło orzechowe i zwykłe, miksujemy od połączenia. Dodajemy cukier, miksujemy. Wbijamy jajko i ucieramy dalej, aż składniki się połączą. Wsypujemy mąkę, miksujemy. Całość łączymy dłonią w kulę i odkładamy na 15 minut do lodówki. Z ciasta formujemy dowolne kształty (mogą być kuleczki lub paluszki), układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ja robiłam kuleczki i spłaszczałam widelcem robiąc wzorek. Pieczemy przez około 12 minut w temp. 180 stopni. Studzimy na kratce. Gdy ciastka ostygną, obtaczamy w rozpuszczonej czekoladzie (połowę ciastka) i posypujemy ulubionymi dodatkami, np. płatkami migdałów, krokantem. Smacznego :)

Źródło

Kategoria: Ciasteczka
Opublikowano: niedziela, 16 listopad 2014 11:57
Magdalena
Odsłony: 2871