Ciasteczka z dulce de leche i czekoladą

Kruche ciasteczka z czekoladą i masą krówkową. Dla mnie troszkę za słodkie, ale dzieciakom smakowały:) A przygotowywałam je głównie dla najmłodszych:)

Składniki:

(na około 20 sztuk)

Wykonanie:

W misie miksera umieszczamy masło, dulce de leche, cukier i miksujemy na gładką masę. Dodajemy mąkę, ekstrakt z wanilii i znów miksujemy. Na koniec dodajemy drobinki czekoladowe i mieszamy. Blachę do ciasteczek wykładamy papierem do pieczenia. 

Z ciasta formujemy kulki, wielkości niedużego orzecha włoskiego, układamy na blaszce w sporych odstępach od siebie. Spłaszczamy dłonią. Pieczemy w temperaturze 190ºC przez około 13 minut lub do lekkiego zarumienienia brzegów. Wyjmujemy, przez chwilę pozostawiamy na blaszce, następnie przenosimy na kratkę do wystudzenia. Smacznego :)

Źródło

Kategoria: Ciasteczka
Opublikowano: niedziela, 17 listopad 2013 20:47
Magdalena
Odsłony: 2798