Pyszne ciasteczka, kruche, delikatne o śmietankowym smaku i do tego zanurzone w mlecznej czekoladzie. Te przeznaczone były dla małych smakoszy, więc zrobiłam różne kształty no i musiała być czekolada, oczywiście mleczna:) Zniknęły błyskawicznie, więc smakowały:)
Składniki:
Wykonanie:
Z wszystkich składników (poza czekoladą) wyrabiamy szybko gładkie ciasto. Zawijamy w folię i chłodzimy przez około 30 minut, po czym wyjmujemy, rozwałkowujemy cienko (5-6mm) i wycinamy ciasteczka. Pieczemy około 10-12 minut w temp. 180oC, do chwili, kiedy zaczną się rumienić boki. Studzimy na kratce. Wystudzone ciasteczka maczamy w wystudzonej czekoladzie (rozpuszczonej wcześniej w kąpieli wodnej), odkładamy na folię aluminiową i czekamy, aż czekolada zastygnie. Proces ten można przyśpieszyć wkładając ciasteczka do lodówki. Smacznego:)
