Pyszne i bardzo, ale to bardzo szybkie do przygotowania ciasteczka z jagodami. Przypominają muffinki, z wierzchu chrupiące, a w środku mięciutkie. Najlepiej smakują na ciepło, można podawać z lodami:)

Składniki:
(na 8 dużych ciastek)
Wykonanie:
Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 190stopni. Delikatnie natłuszczamy dużą blachę do pieczenia. Ja użyłam papier do pieczenia i już go nie natłuszczałam. Do miski przesiewamy mąkę, cynamon i proszek do pieczenia. Dodajemy masło i palcami rozgniatamy, aż powstanie kruszonka. Dodajemy cukier i mieszamy. Następnie dodajemy mleko, jagody i czekoladę i delikatnie mieszamy (ciasto będzie dość kleiste). Na blasze do pieczenia rozkładamy 8 ciastek w sporych odstępach i pieczemy przez 20 min, aż staną się złote i sprężyste. Przed podaniem studzimy przez kilka minut. Podajemy np. z lodami lub zjadamy same, znikają błyskawicznie:) Smacznego:)

Źródło: „Szybko i smacznie: Czekolada”, Wydawnictwo Olesiejuk