Ruloniki serowe z marmoladą

Przepyszne, kruche ruloniki z marmoladą. Wystarczy kilka składników i mamy wspaniałe ciasteczka. Sprawdzą się na specjalne okazje, jak i na weekendową słodkość do kawy :) Może skusicie się na Wielkanoc ?:) Koniecznie należy użyć marmolady, próbowałam wcześniej z dżemem, niestety w pieczeniu się wylewa i przypala. Tylko marmolada się tu sprawdzi :) Dla mnie rewelacyjne :) Mogę polecić wszystkim łasuchom :)



Składniki:

Dodatkowo:

Wykonanie:

Mąkę, masło i ser mieszamy i zagniatamy ciasto. Można użyć malaksera. Rozwałkowujemy na kształt prostokąta, następnie smarujemy marmoladą. Zwijamy wzdłuż dłuższego boku dwa razy, po czym odcinamy rulonik ciasta i kroimy go na mniejsze kawałki. Resztę ciasta zwijamy w ten sam sposób. Układamy na blaszce i pieczemy w 180*C około 15 minut. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem lub polewamy polewą. Ja polałam mleczną czekoladą. Smacznego :)

Źródło

Kategoria: Ciasteczka
Opublikowano: piątek, 03 kwiecień 2020 21:32
Magdalena
Odsłony: 1896