Czekoladowe ciasteczka truflowe

Bardzo dobre ciasteczka, skusiła mnie nazwa:) Wszystko, co truflowe musi być dobre:) I rzeczywiście mięciutkie i smaczne, a oryginalny wygląd jeszcze bardziej kusi do sięgnięcia po nie:) 

Składniki na ok. 15 ciasteczek (ja robiłam podwójną porcję):

Wykonanie:

Wszystkie składniki zagniatamy. Ciasto będzie bardzo klejące, ale nie należy się tym przejmować, odkładamy do lodówki na pół godziny.

Po tym czasie z ciasta formujemy małe kuleczki (naprawdę małe - bardzo rosną w piekarniku; dobrze przy tym lekko zmoczyć dłonie, będzie łatwiej formować ciastka), obtaczamy grubo w cukrze pudrze, kładziemy na blachę w sporych odstępach.

Pieczemy około 10 minut w temperaturze 200ºC. Smacznego :)



Źródło

Kategoria: Ciasteczka
Opublikowano: niedziela, 27 listopad 2011 23:03
Magdalena
Odsłony: 2335