Kruche makowe gwiazdki

 Kruche ciasteczka z makiem, propozycja na świąteczne słodkości. Proste, szybkie, maślane, lubię takie :)

Składniki:

(na 20 - 30 sztuk)

Ponadto:

Wykonanie:

Wszystkie składniki wkładamy do malaksera i miksujemy. Wyjmujemy kulę ciasta, wkładamy do lodówki na 30 - 60 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy lekko podsypując mąką, wycinamy gwiazdki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 170ºC przez 8 - 10 minut do lekko złotego koloru. Studzimy na kratce. Po przestudzeniu obtaczamy w cukrze z wanilią. Można przechowywać w zamkniętym pojemniku do 7 dni. Smacznego :)

Źródło

Kategoria: Ciasteczka
Opublikowano: środa, 14 grudzień 2016 20:04
Magdalena
Odsłony: 2127