Ciasteczka arachidowe

Orzechowe, kruche ciasteczka. Wykorzystałam orzeszki arachidowe dzięki, którym ciasteczka zyskały mój ulubiony smak masła orzechowego ;) Ciasteczka są wciągające, ciężko im się oprzeć. Nie są zbyt słodkie, można posypać cukrem pudrem dodatkowo, ja nie miałam takiej potrzeby.

Składniki:

Wykonanie:

Z wszystkich składników  wyrabiamy szybko gładkie ciasto. Zawijamy w folię i chłodzimy przez około 30 minut, po czym wyjmujemy, rozwałkowujemy cienko (5-6mm) i wycinamy ciasteczka. Pieczemy około 10-12 minut w temp. 180oC, do chwili, kiedy zaczną się rumienić boki. Studzimy na kratce. Smacznego:)


  Źródło: Przepis własny :)

Kategoria: Ciasteczka
Opublikowano: środa, 26 październik 2016 19:52
Magdalena
Odsłony: 2452