Szybkie ciasteczka maślane z lentilkami :) Ciasteczka dla najmłodszych, kolorowe, proste i smaczne :)

Składniki:
Wykonanie:
Mieszamy mąkę wraz z sodą i cukrem waniliowym. Mikserem ucieramy miękkie masło z cukrem, dodajemy jajko, a potem stopniowo dodajemy mąkę. Ciasto zawijamy w przezroczystą folię i wkładamy na 5 minut do zamrażarki.
Na blasze kładziemy arkusz papieru do pieczenia. Z ciasta formujemy małe kuleczki, układamy je na blasze, każda kuleczkę lekko spłaszczamy i wciskamy w nią kilka kolorowych cukierków.
Pieczemy ok. 15 min. w temperaturze 180 st. C. Ciasteczka zaraz po upieczeniu będą miękkie, ale z czasem stwardnieją, dlatego należy je studzić na kratce z piekarnika. Smacznego J


Źródło: Pyszne 25, Wydawnictwo Znak, 2013