Artykuły

Zielony majonez

Jeżeli macie ochotę  urozmaicić wielkanocny stół, proponuję przygotowanie szybkiego i bardzo smacznego majonezu w wiosennym zielonym kolorze. Aromatyczny, intensywny smak zaostrzyłam jeszcze czosnkiem :)

Składniki:

Wykonanie:

Listki pietruszki, szpinak, bazylię wkładamy do miksera i wraz z oliwą z oliwek miksujemy. Jeżeli używacie mrożonego szpinaku, trzeba go najpierw rozmrozić i odcisnąć z wody. Gdy zioła są zmiksowane na gładką papkę dodajemy majonez i jeszcze kilka minut miksujemy. Równie dobrze, można wszystko od razu łącznie zmiksować.

Zielony majonez przekładamy do miseczki, podajemy z jajkami lub np. z wędliną lub pasztetami. Szczelnie zamknięty można przechowywać przez 4-5 dni. Smacznego:)

Źródło

Kategoria: Dipy / Sosy / Marynaty
Opublikowano: poniedziałek, 14 kwiecień 2014 18:42
Magdalena
Odsłony: 4554