Artykuły

Pasta z pieczonej papryki z fetą

Pyszna pasta z czerwonej papryki, prosta w przygotowaniu, jedynie trzeba upiec paprykę – to zajmuje najwięcej czasu:)

Składniki:

Wykonanie:

Paprykę myjemy, osuszamy i wstawiamy w naczyniu żaroodpornym do piekarnika rozgrzanego do 190°C. Pieczemy, aż skórka ze wszystkich stron, aż będzie czarna (kilka razy obracamy w trakcie pieczenia). Gorące strąki wkładamy do papierowej/foliowej torby, którą szczelnie zakręcamy. Kiedy ostygną, obieramy ze skórki, kroimy i czyścimy z pestek. Czosnek przeciskamy przez praskę lub drobno siekamy. Miksujemy fetę z papryką, czosnkiem i przyprawami oraz sokiem z cytryny. Podajemy z pieczywem, grzankami itp. Pycha. Smacznego :)

Źródło

Kategoria: Śniadania i Kolacje
Opublikowano: niedziela, 21 wrzesień 2014 20:47
Magdalena
Odsłony: 3115