Artykuły

Paszteciki z kaszy jaglanej

Robiłam już pastę do kanapek z kaszy jaglanej, średnio nam smakowała, ale postanowiłam trochę zmodyfikować przepis i zrobić paszteciki jaglane. Zdecydowanie lepsza wersja, chociaż jeszcze można ją udoskonalić, były jednak troszkę za suche. Można na przykład dodać więcej marchewki.

Składniki:

Wykonanie:

Kaszę gotujemy w lekko osolonej wodzie i studzimy. Marchew gotujemy do miękkości. Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę, dodajemy jajko, paprykę i pomidory w płatkach, doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi i ostra papryką (do smaku). Dodajemy 2-3 łyżki bułki tartej. Wszystko dokładnie mieszamy. Formę na muffinki smarujemy masłem/olejem i posypujemy bułka tartą. Ja nie miałam 12 pasztecików, wyszło mi koło 9 szt. Masę nakładamy do foremek. Pieczemy ok. 30-40 min w temp. 200 stopni. Podajemy z pieczywem. Smacznego:)

Źródło: Eksperyment własny:)

Kategoria: Śniadania i Kolacje
Opublikowano: piątek, 31 styczeń 2014 21:45
Magdalena
Odsłony: 2559