Artykuły

Pasta jajeczna z pieczarkami

Pasta do kanapek z pieczarkami, troszkę urozmaiciłam przepis dodając paprykę i musztardę. Nie miksowałam, preferuję w większości przypadków nie miksowane pasty:)

Składniki:

ilość porcji: 4 

Wykonanie:

Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy. Pieczarki obieramy i drobno siekamy. Na rozgrzanej patelni roztapiamy masło, dodajemy pieczarki i smażymy, często mieszając. Można podlać odrobiną wody, aby się nie przypaliły. Odstawiamy do przestudzenia.

W blenderze miksujemy jajka z pieczarkami. Ja nie miksowałam, dodałam jeszcze pokrojoną w kostkę paprykę. Dodajemy śmietanę, majonez, musztardę sól i pieprz i mieszamy na jednolitą masę. Smacznego:)

Źródło

Kategoria: Śniadania i Kolacje
Opublikowano: czwartek, 02 styczeń 2014 22:47
Magdalena
Odsłony: 2703