Artykuły

Quesadilla ze szpinakiem

Zostało mi troszkę nadzienia od indyka, więc wykorzystałam je na szybką kolację:) Posłużyło mi jako nadzienie do tortilli. Oczywiście możecie zrobić sobie takie nadzienie bardzo szybko.

Składniki:

Nadzienie serowo-szpinakowe:

Wykonanie:

Rozmrażamy szpinak i odciskamy sok. Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodajemy szpinak, doprawiamy szpinak do smaku odrobiną gałki muszkatołowej, ziołami prowansalskimi, dodajemy pokrojoną w kostkę fetę mieszamy i odstawiamy z gazu.

Na placku rozsmarowujemy nadzienie, przykrywamy drugim plackiem i lekko dociskamy. Na dużej suchej patelni podgrzewamy lekko skropione wodą placki, aż się zrumienią i będą złocistobrązowe - po kilka minut z każdej strony. Gorące tortille kroimy w trójkąty i podajemy na przystawkę. Smacznego:)

Źródło: Eksperyment własny:)

Kategoria: Śniadania i Kolacje
Opublikowano: poniedziałek, 16 grudzień 2013 20:42
Magdalena
Odsłony: 2461