Artykuły

Pasta brokułowa

Pyszna pasta brokułowa z fetą i czosnkiem, ja zrobiłam z połowy poniższych proporcji, ale mimo, że dałam tylko 2 ząbki czosnku, była bardzo czosnkowa. Dla mnie za bardzo:) Ale generalnie bardzo mi smakowała, ta pasta bardziej pasuje jako przekąska do krakersów niż na pieczywo.

Składniki:

Wykonanie:

Brokuły myjemy i dzielimy na różyczki. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Fetę kroimy w małą kostkę. Brokuły gotujemy 5-6 minut (nie solimy). Odcedzamy i studzimy. Mieszamy z fetą i czosnkiem. Miksujemy na jednolitą masę. Wstawiamy do lodówki na 30 minut. Podajemy z krakersami. Smacznego:)

Źródło

Kategoria: Śniadania i Kolacje
Opublikowano: piątek, 29 listopad 2013 19:39
Magdalena
Odsłony: 3510