Artykuły

Wrapy z pastą serowo-paprykową i szynką

Pastę serową możemy wykorzystać nie tylko do kanapek, można  na przykład zrobić szybką kolacyjkę na ciepło. Pyszne wrapy z pastą serową, ulubioną szynką i chrupiącą sałatą:) Fajna i szybka przekąska:)

Składniki:

(na 4 sztuki/8 połówek)

Wykonanie:

Tortille lekko zwilżamy wodą i smarujemy wierzch każdej z nich pastą serowo-paprykową. Układamy na kazdej po kilka plasterków szynki. Tak przygotowane tortille wkładamy na 20-30 sekund do rozgrzanego piekarnika lub kuchenki mikrofalowej. Po wyjęciu z piekarnika/kuchenki układamy na wierzchu kolorowa sałatę i posypujemy papryką, składamy dwa przeciwległe boki i ciasno rolujemy (jak krokiety). Tak otrzymane ruloniki przekrawamy ukośnie na pół. Dół każdej części wrapa możemy owinąć folią aluminiową. Można serwować zamiast kanapek na ciepło lub na zimno, ja podałam na ciepło:) Jeżeli macie mniej czasu można same tortillę podgrzać na patelni potem dodać nadzienie i zwijać lub już całość zwiniętą lekko podgrzać na patelni na minimalnym ogniu pod przykryciem. Bardzo dobra kolacja lub śniadanko:) Smacznego:)

Źródło: Eksperyment własny:)

Kategoria: Śniadania i Kolacje
Opublikowano: środa, 13 listopad 2013 18:27
Magdalena
Odsłony: 2830