Artykuły

Placuszki z fetą

To miała być przekąska, ale u mnie zastąpiła obiadokolację, jak to zazwyczaj bywa w tygodniu:) Smaczne placuszki, ja podałam je z sałatką.

Składniki:

Wykonanie:

Ser przekładamy do miski i dokładnie rozgniatamy lub rozkruszamy widelcem. Dodajemy jajko, otręby oraz proszek do pieczenia i dokładnie mieszamy wszystkie składniki, aż powstanie spójne ciasto. Dodajemy słonecznik i doprawiamy do smaku tylko ziołami, słone już będą dzięki fecie.

Rozgrzewamy patelnię, wlewamy niewielką ilość oliwy z oliwek i rozprowadzamy ją równo po patelni. Zwilżoną w wodzie łyżeczką nabieramy niewielkie porcje ciasta, wykładamy na patelnię, formując małe zgrabne placuszki, które smażymy na nie za dużym ogniu przez jakieś 2-3 minuty z każdej strony na złocisto-brązowy kolor. Podajemy na ciepło lub na zimno, ja podałam z sałatą. Smacznego :)

Źródło

Kategoria: Śniadania i Kolacje
Opublikowano: poniedziałek, 05 marzec 2012 23:59
Magdalena
Odsłony: 3361