Artykuły

Jajka z roszponką

Na śniadania zwłaszcza w weekend często jadam jajka z majonezem, ale czemu by nie spróbować w innej wersji? W ramach moich eksperymentów z roszponką, tym razem jajka miały towarzystwo:) Muszę przyznać, że to połączenie, przede wszystkim z uwagi na sos, okazało się idealne. Tradycyjnie odrobinę zmodyfikowałam. Podaję z moimi modyfikacjami.

Składniki (dla 2 osób):

Wykonanie:

Jajka obieramy ze skorupek i kroimy w ćwiartki lub w ósemki. Roszponkę układamy na talerzu. Z jogurtu, śmietany, czosnku, koperku, soku z cytryny mieszamy w miseczce sos, doprawiamy solą i pieprzem. Polewamy roszponkę. Bardzo szybkie i smaczne śniadanko. Smacznego:)

Źródło

Kategoria: Śniadania i Kolacje
Opublikowano: niedziela, 12 luty 2012 14:22
Magdalena
Odsłony: 2586