Artykuły

Wrapy z szynką i mozzarellą

Szybka kolacja na ciepło :) Zawijane wrapy z szynką, mozzarellą i sałatą, dla kolorytu dodałam też paprykę :) Taka prosta, smaczna, a przede wszystkim szybka kolacja :) Można zjeść też na zimno, wówczas można  na przykład  zabrać do pracy jako drugie śniadanie :)

 

Składniki:

(na 4 sztuki/8 połówek)

Wykonanie:

Tortille lekko zwilżamy wodą i smarujemy wierzch każdej z nich majonezem lub sosem czosnkowym. Układamy na każdej po kilka plasterków szynki. Tak przygotowane tortille wkładamy na 20-30 sekund do rozgrzanego piekarnika lub kuchenki mikrofalowej. Po wyjęciu z piekarnika/kuchenki układamy na wierzchu sałatę lub kapustę pekińską , kładziemy plastry mozzarelli i dodajemy paprykę, składamy dwa przeciwległe boki i ciasno rolujemy (jak krokiety). Można też mozzarellę położyć wcześniej i podgrzać razem z szynką, by lekko się rozpuściła. Tak otrzymane ruloniki przekrawamy ukośnie na pół. Dół każdej części wrapa możemy owinąć folią aluminiową. Można serwować zamiast kanapek na ciepło lub na zimno, ja podałam na ciepło:) Jeżeli macie mniej czasu można same tortillę podgrzać na patelni potem dodać nadzienie i zwijać lub już całość zwiniętą lekko podgrzać na patelni na minimalnym ogniu pod przykryciem. Bardzo dobra kolacja lub śniadanko:) Smacznego:)

Źródło: Przepis własny.

Kategoria: Śniadania i Kolacje
Opublikowano: sobota, 20 styczeń 2018 18:44
Magdalena
Odsłony: 2295