Artykuły
Pasta słonecznikowa
Szybka pasta do warzyw :) Prosta i łatwa do przygotowania, aromatyczna, tylko kolor taki średnio atrakcyjny ;) Ja podałam z selerem naciowym i papryką, będzie pasować też do świeżych ogórków czy marchewek :)

Składniki:
- szklanka łuskanego słonecznika
- sól
- pół łyżeczki przyprawy curry
- łyżeczka oliwy
Wykonanie:
Ziarenka słonecznika prażymy na suchej patelni. Wrzucamy do blendera, zalewamy wodą (mają być lekko przykryte) i miksujemy. Dodajemy sól, curry, oliwę i miksujemy jeszcze przez chwilę. Jeśli masa jest za rzadka, dosypujemy trochę więcej ziaren słonecznika. Pasta dobrze komponuje się z surowymi warzywami. Smacznego :)

- Szczegóły
- Kategoria: Śniadania i Kolacje
- Opublikowano: środa, 19 listopad 2014 20:29
- Magdalena
- Odsłony: 2745
