Artykuły
Pasta jajeczna z kaparami
Kolejna pasta do kanapek wypróbowana:) Tym razem pasta jajeczna z kaparami i oliwkami. Ja miałam oliwki nadziewane papryką. Fajne do świeżej bagietki czy pełnoziarnistego pieczywa. Propozycja warta wypróbowania:)

Składniki:
- 3 łyżki majonezu
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 10 oliwek zielonych
- 3 łyżki kaparów
- sól, pieprz do smaku
- koperek - 1-2 łyżki posiekanego
Wykonanie:
Jajka obieramy i drobno siekamy lub ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Oliwki i kapary kroimy drobno. Jajka, oliwki, kapary i koperek mieszamy z majonezem. Doprawiamy solą i pieprzem. Nakładamy pastę na pieczywo i zjadamy:) Smacznego:)


- Szczegóły
- Kategoria: Śniadania i Kolacje
- Opublikowano: środa, 20 listopad 2013 19:21
- Magdalena
- Odsłony: 3584
