Artykuły
Lekka pasta jajeczna z rzeżuchą
Delikatna pasta do kanapek, dla intensywności smaku proponuję sporą ilość rzeżuchy:) Odrobinę zmodyfikowałam proporcje.

Składniki:
- 3 jajka
- 2-3 łyżki gęstego serka homogenizowanego o smaku naturalnym
- Sól, pieprz
- szczypta tartej gałki muszkatołowej
- 1/4 łyżeczki kurkumy
- rzeżucha – ilość wg uznania, proponuję nie żałować:)
Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo i kroimy w drobną kosteczkę lub rozgniatamy widelcem.
Siekamy rzeżuchę. Do jajek dodajemy serek homogenizowany, sól, pieprz, gałkę muszkatołową, kurkumę oraz posiekaną rzeżuchę. Jeżeli chodzi o ilość rzeżuchy proponuję dac tyle, by pasta miała wyrazisty smak, można zacząć od garści:) Całość dokładnie mieszamy, ewentualnie doprawiamy do smaku. Smacznego:)

- Szczegóły
- Kategoria: Śniadania i Kolacje
- Opublikowano: sobota, 26 maj 2012 15:31
- Magdalena
- Odsłony: 2512
